Hur gör man rent praktiskt för att jobba med en digital systemkamera och vilka tekniker krävs för att få till drömfotografierna? Läs vidare för att få några enkla och värdefulla svar. Förhoppningsvis kan du hantera kameran på ett bättre sätt.

Fotografi är något som har fascinerat människan ända sedan den första kameran såg dagens ljus. De många kameramodellerna har blivit alltmer avancerade och idag är det många som äger en digital systemkamera för att ta vackra bilder med. Men hur ser det ut med kamerabatterier och hur får man till den bästa skärpan? Kamerabatterier kan du köpa här bland annat http://www.batteriexperten.com/sv/artiklar/kamerabatterier/index.html och nedan följer några enkla kameratips.

Digital systemkamera – så håller batterier längre

Om du ska använda bilderna till webb eller tidningsartiklar så kan vitbalans och filformat vara två saker att lägga på minnet. Vitbalans kan köras på automatik eller regleras manuellt beroende på ljus.

För att ta dynamiska bilder kan du välja att frysa eller ta en kreativ oskärpa. Det beror helt på hur du vill att bildresultatet ska bli. Justera din kamera till korta respektive långa slutartider, använd multiexponering eller panorera din systemkamera.

Ett annat tips är att inte låta batteriet ladda ur helt och ta ur det ur kameran när den inte används. Tänk också på regler med batterier under resor samt vem och vad du får fotografera på olika platser.

”Enkelt uttryckt får man fotografera överallt på allmän plats”, menar man på SFF.

Nya fototekniker

Kameror som Nikon och Canon har lagt till med nya tekniker att använda. Ännu snabbare modeller, förbättrad autofokus och ännu finare bildkvalité är några saker man har satsat på. Även det spegellösa systemet har skördat stora framgångar. Bland annat kan man fota ljudlöst och ta fler bilder utan en blinkande sökarbild.