Känner ni att ni vill lyfta ert företag med en kul och informativ reklamfilm. Visst kan det vara frestande att försöka spara in pengar genom att göra den själv, men oftast är det ändå bäst att ta hjälp av ett bra produktionsbolag. Vi berättar varför här.

Därför ska du inte göra reklamfilm själv

Film,Crew.,Behind,The,ScenesIdag kan alla filma, och dessutom ganska proffsigt eftersom det finns många tekniska lösningar för det. Det är faktiskt till och med möjligt att få fram en riktigt bra film bara med hjälp av en mobilkamera. Problemet är bara att det ligger så mycket mer kompetens bakom en reklamfilminspelning. Du behöver någon som kommer med en idé, någon som vet vad som fungerar, någon som redigerar materialet och så vidare. Att försöka göra detta själv är ofta en övermäktig uppgift. Därför bör ni anlita ett produktionsbolag till er hjälp om ni planerar att spela in en reklamfilm. Anledningen till det är att all kompetens du behöver där finns under samma tak.

Fördelar med att anlita ett produktionsbolag

  • Kan skapa en produkt av hög kvalitet
  • Har alla kompetenser under ett och samma tak
  • Har ofta kontakt med bra skådespelare
  • Kan hjälpa er att ta fram en bra idé

Tänk på företagets rykte

Businessman,Hand,Working,With,New,Modern,Computer,And,Business,StrategyPonera att ni ändå väljer att filma er reklamfilm själv. Risken är då att resultatet blir taffligt och känns amatörmässigt, något som kommer att avspeglas på ert företag. Trots att ni kanske tänkte att ni skulle skapa nästa Ica-reklam kan resultatet bli ett helt annat. På ett produktionsbolag finns däremot kompetensen för att göra en film med ett riktigt bra resultat som istället kommer att förstärka ert varumärke. Eftersom de som arbetar på produktionsbolaget dessutom har kontakter i branschen är det lättare att få tag på bra skådespelare. Kanske ni inte kan få Zlatan direkt, men väl en skådespelare som är riktigt bra.

Anlita rätt produktionsbolag

Produktionsbolag är ett paraplynamn för alla företag som arbetar i produktionsbranschen. En del är inriktade på film, en del på tv, en del på reklam och en del på podcasts. Ni bör alltså anlita ett produktionsbolag som arbetar med det ni vill genomföra. Det är också viktigt att anlita ett produktionsbolag med gott rykte eftersom branschen på senare tid fått ta kritik för dåliga arbetsvillkor för sina anställda. Se därför till att ni anlitar ett bolag som behandlar de anställda på ett bra sätt. Ett tips är Figaro Music och Mediagroup, ett bolag med hög kompetens och lång erfarenhet.

Fördelar med att marknadsföra sig med reklamfilm

Varför ska ni då skapa en reklamfilm till företaget? Det finns många anledningar till det, men framför allt är en välgjord reklamfilm ett lättillgängligt och därför utmärkt sätt att nå ut med sitt budskap på. Den gör helt enkelt att fler kan ta del av ert budskap på ett lättsamt sätt. Reklamfilmer kan också skapas internt i informationssyfte och då fylla en funktion som ett smidigt informationsmaterial, till exempel vid nyanställningar. Det är dock viktigt att filmen är välproducerad och förmedlar ert budskap på ett bra sätt, annars kan den tyvärr få motsatt effekt. För att säkerställa att filmen blir bra är det bra att ta ett kompetent produktionsbolag till er hjälp.