Vad kommer hända i år gällande nya lanseringar egentligen? Har Apple något nytt att erbjuda sina hängivna kunder?

Om du själv är en ägare av en dyrbar iPhone är rådet att skydda denna med tåligt skal eller ett snyggt fodral, som du till exempel hittar på Phonelife.

Nya produkter från Apple 2019

I MacWorld går det att läsa om hur experter tror att Apple-året 2019 blir. Vad för produkter kommer släppas? Om Apple gör så som de brukar kommer förmodligen tre eller fyra event att följa under året, med släpp av nya produkter. Kanske en ny version av ipad, eller nya versioner av Apples operativsystem. Möjligtvis en Mac proc redan i juni, ny och fräsch så klart. Kanske kommer det även en Mac-nyhet under ett eventuellt oktoberevent under detta år.

Något som är givet för 2019 är dock nya iPhone-modeller med förhoppningsvis helt ny design. Detta är Apples enskilt viktigaste produkt och de senaste åren har de drabbats av svajig och rent av svag försäljning. Så med två lyxigare modeller med oled-skärm samt en billigare variant med lcd, krävs det nog lite större uppdateringar i mjukvara samt kameramässigt, för att lyfta försäljningen igen.

Kris hos Apple?

Ett kristecken hos Apple går det att läsa om i Veckans Affärer, där man avslöjar att butiker tvingas att rea ut iPhones för att få de sålda. I Kina har återförsäljare bland annat tvingats sänka sina priser med dryga tjugo procent. Det på modellerna iPhone 8 och iPhone 8 Plus med 20 procent, samt den nya modellen iPhone WR som man sänkt med 17 procent. Apple själva har varnat för att intäkterna inte varit så höga som man satt i prognosen, och huvudorsaken tros vara just svag försäljning av iPhone i Kina.

Apple fick även byta ut hela 11 miljoner iPhone-batterier under förra året. Och nu menar man från ledarhåll att det generösa batteribytesprogrammet som infördes 2017 har påverkat försäljningen av iPhones. Inte så konstigt egentligen, om man får ett nytt batteri och mobilen fungerar bra, varför då köpa en helt ny telefon för närmare 10 000 kronor? Det som skedde var att företaget ertappades med att medvetet göra äldre batterier och enheter slitna och långsamma, det gjorde att man sedan var tvungen att göra en pudel och sänka priset på batteribyte med ganska stora summor. Mer om det här.